Luontoretkiä toteutetaan kaikkina vuodenaikoina aina muutaman tunnin reippailuista useamman päivän vaelluksiin. Suomen neljä vuodenaikaa tarjoavat retkeilijälle unohtumattomia kokemuksia. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan tapauskohtaisesti, turvallisesti ja luontoa kunnioittaen.

Veneily:  Saaristomerta on kutsuttu maailman kauneimmaksi, eikä suotta. Monet matkailijat palaavat ihastelemaan sen luontoa erilaisine saarineen vuosi toisensa jälkeen. Veneretkiä järjestetään aina tunnin kiertoajeluista yli yön retkiin. Kaikki käyttämämme veneet ovat rekisteröityjä vuokraveneitä ja niiden miehistönä pätevöityneitä vuokraveneenkuljettajia.

Lepakkoretket: Talven jälkeen saamme taas tutustua salaperäisiin yön saalistajiin – lepakoihin. Lepakoita voi tavata miltei missä päin Suomea tahansa. Hämärtyvällä taivaalla vilahtelevat varjot kertovat seudulla majailevista nahkasiivistä. Lepakkoretkillä tutustumme yleisimpiin lepakkolajeihimme ja pääsemme kuuntelemaan lepakoiden kaikuluotausääniä detektoreilla, jotka muuntavat äänet ihmiskorvin kuultaviksi.

Melonta: Melonta on viime vuosina noussut yhdeksi nopeimmin kasvavista liikuntalajeista. Hyvä tilaisuus tutustua tähän lähes kaikille sopivaan lajiin on osallistua koulutetun melonnanohjaajan toteuttamille retkille. Pitemmillä retkillä pääsee viimeistään irti arjesta, kun yövymme maastossa ja valmistamme ruokamme nuotiolla.

Sieni- ja marjaretket: Syksymmällä Suomalainen metsä on varsinainen aarreaitta. Tiesitkö että kauppasieniä Suomessa on yli 20 lajia ja kauppamarjoja toistakymmentä? Tiesitkö että maamme sienikannasta vain noin 10 prosenttia kerätään ihmisravinnoksi? Retkillä tutustumme metsiemme yleisimpiin sieniin ja marjoihin. Retkillä koulutettu kauppasieni- / kauppamarjaneuvoja opastaa teidät hyödyntämään jokaiselle kuuluvia luonnontuotteitamme.

Yrttiretket: Keväällä luonto heräilee synkän talven jälkeen ja voimme aistia alkavan vuodenajan. Mikä olisikaan hienompaa kuin lähteä yrttiretkelle keväiseen luontoon ja nauttia luonnon antimista. Retkillä oppaanne kertoo Suomen luonnonvaraisista yrteistä ja opastaa, kuinka voitte käyttää lähiympäristöstä löytyviä ”luonnon lääkkeitä”. Retkillä voimme valmistaa keräämistämme yrteistä pienen aterian luonnon helmassa.

 Alkuun